top of page

Om oss

Välkommen till Ellas Kustkatt!

Jag som driver Ellas Kustkatt heter Suzanna Eklund och bor i västra Göteborg med min man och våra två söner och såklart även tillsammans med våra katter. Vi bor i ett stort hus precis vid skogen och våra katter får vara utomhus om de vill i vår inhägnade kattgård.  
Jag jobbar som veterinär och har alltid älskat djur speciellt hund och katt. När jag växte upp hade vi flera olika bondkatter men när jag och min man äntligen flyttade från lägenhet i stan till hus på landet så var valet självklart - vi skulle ha en katt! Det är faktiskt tack vare min man som vi köpte en Maine Coon då han ville ha en stor, robust och lite med hundlik katt. Då jag ju är veterinär och träffar många olika kattraser till vardags så var Maine Coon den ras som jag kom att tänka på först. De träffar jag inte så ofta i jobbet, mest för vaccinationer och då är de flesta alltid så snälla och lugna, och det är ju ett bra betyg! Eftersom jag studerat i Polen och kände till flera uppfödare därifrån valde vi faktiskt att importera vår första katt - PL* Medium Color E'vella eller Selma som hon kallas hemma. Selma är en svartsköldpadda med vitt och världens snällaste och mest tillitsfulla katt jag träffat. Vi fick hem henne 3 veckor innan vår första son föddes och de har lekt och busat under hela min sons uppväxt. Alla som kommer hem till oss blir så imponerade och förvånade över att det finns så stora och snälla katter. När vi hade dop för sonen med flera barn och massor med folk så låg hon och halvsov på vardagsrumsgolvet och lät alla barnen klappa och leka med henne. Det är ovanligt för en katt men inte Maine Coon :) När vår hund fick somna in så bestämde jag mig för att ta chansen och börja med uppfödning, något som jag velat göra under väldigt lång tid. Val av ras var självklar och efter ett par månader flyttade NO* Stormjegerens Tahnee in hos oss. En näpen, lång och otroligt vacker svartsköldpaddsilver spotted med vit Maine Coon hona från Norge. Siri som hon kallas till vardags är om möjligt ännu mer tillgiven och kelig än Selma. Hon följer mig ÖVERALLT! Vill alltid leka, gosa eller bara vara med. I oktober 2020 kom vårt nya tillskott, en helt ljuvlig blå bicolor hane från Italien som jag hoppas ska bli ett fint tillskott i katteriet. 

 

Hos oss hälsotestas alla avelsdjur genom DNA för HCM, SMA, PK-def, HD röntgas och HCM ultraljud 1 gång årligen. 


Följ oss gärna på instagram eller Facebook, skicka ett meddelande eller mail om du har några frågor eller är intresserade av vårt katteri.

Välkomna att kika runt eller kontakta oss!

Hälsningar Suzanna och Ellas Kustkatter

Vi är medlemmar i Sverak, Maine Coon-katten och Västsvenska kattklubben.

Vi innehar tillstånd från Länsstyrelsen att bedriva kattuppfödning. 

bottom of page